Børn & Unge i Nord

Vi instruktører og trænere i B&U-afdelingen har stor fokus på at give børn og unge i klubben en oplevelse for livet. Vi har omkring 30 medlemmer i alderen 12 til 18 år.

Er du ny i kajak?

Vil du lære at ro både tur- og havkajak? Vil du have det sjovt både på og i vandet?

Nye ungdomsroere kan starte i det år de fylder 12. Det er vigtigt, at man som minimum kan svømme 600 m og ikke er bange for vand.

I 2021 vil vi prøve noget nyt, hvor vi tilbyder voksne at komme ud og ro sammen med deres barn og dermed også blive EEP2 frigivet. Derudover tilbyder vi også vokse medlemmer af Kano- og Kajakklub Nord med EPP2 certifikat og har børn, der ikke er fyldt 12 år (alder 10-12 år), og som gerne vil ro kajak, er der mulighed for at starte op sammen med sit barn på ungdomsholdet.

Vigtige datoer for nye medlemmer 2021:

Vi træner onsdage fra kl. 17.30 til 20.30. Det er vigtigt, at man kan deltage, da vi bygger træningen og den basale viden op omkring det, som blev øvet gangen før.

Der er opstart søndag den 16. maj kl. 9.00 hvor vi viser klubben og går udstyret igennem. 

Næste træning vil være den 19. maj 2021 med opstart i klubhuset kl. 17.30 til 20.30

Fra 19. maj 2020 træning onsdage indtil sommerferien. Efter sommerferien ror vi indtil slut september. Alle deltager i løbet Mølleåens Blå Bånd som sæsonafslutning.

Vi tager imod nye tilmeldinger til den kommende sæson. E-mail til: ungdom@kkkn.dk. Vi vil gerne have kendskab til, hvis den unge lider af kroniske sygdomme eller diagnoser, som vi skal have kendskab til. Derudover giver I ved tilmelding lov til at vi kan del billeder på vores lukkede Facebook side.

Fælles træning for alle

Børn & unge holdet - både begyndere og øvede - træner sammen i hele sæsonen (1. maj til 30. september) og er hele tiden i trygge hænder hos vores trofaste trop af instruktører og trænere. En trop, der udgør nogle af de største ildsjæle i klubben.

Der er både plads til unge som gerne vil ro i et roligt tempo, og til dem som gerne vil lære at ro hurtigt.

Vi tager udgangspunkt i de unges færdigheder og erfaring og planlægger individuel træning/roning med det for øje, at det skal være sjovt og udfordrende for alle. Vi giver dem indblik i de aspekter, der gør en forskel indenfor kajak- og kanosporten.

Og det skal være sjovt. Vi forsøger hele tiden på at gøre det sjovere men aldrig uden det for øje, at der skal være en udfordring i forbindelse med den daglige træning. Vi bliver nemlig bedre samtidig med at vi har det sjovt.

Området omkring Furesøbad giver altid mulighed for leg og sjov, der ikke altid - og nødvendigvis - har med vores sport at gøre.

Vi slutter hver træning af med fælles kage spisning og en kort snak om dagens oplevelser.

Eliten/boblere

Vi satser også på dem, der ønsker at prøve kræfter med sporten på konkurrenceplan. Dette indebærer f.eks. ekstra træningsdage udover den faste træning mandag og onsdag, indendørs træning i vinterperioden og deltagelse i kajakløb og -stævner.

De dygtigste har mulighed for at blive optaget på det fælles træningscenter Talentcenter Hovedstaden, TCH, der for nogen er springbrættet for optagelse på landsholdet. Vi har i øjeblikket tre kajakroere optaget på TCH.

Kan du allerede ro kajak?

Hvis du allerede har erfaring fra en anden klub og af en eller anden grund ønsker andre udfordringer i en ny klub, kan du ligeledes kontakte os på ungdom@kkkn.dk. Så tager vi den derfra.