Ny i kano og kajak?

Kurser for voksne

I Nord tilbyder vi kurser for voksne nybegyndere i enten turkajak eller i havkajak. Læs mere om de to kajaktyper længere nede på siden. Nogle år har vi kun instruktører nok til at tilbyde kursus i en type kajak.

Frigivelse til tur- og havkajak

Som voksen kan du vælge mellem et kursus i turkajak eller et kursus i havkajak. Du kan læse mere om kajaktyperne herunder, hvor du også kan læse om, hvornår og hvordan du kommer på vores venteliste.

Forudsætninger
  • Kajakroning er fysisk krævende og du bør derfor være ved godt helbred og i rimelig fysisk form. Du skal derfor have god styrke i arme og krop, og du skal en rimelig god kondition allerede inden du starter. Det er derfor vigtigt, at du er i gang med regelmæssig træning mindst tre måneder inden kursusstart, f.eks. løbe- eller cykelture, samt  styrketræning og smidighed.
  • Under vores kurser vil du komme en hel del i vandet, bl.a. fordi du skal lære at redde både dig selv og dem du ror sammen med.
  • For at deltage på vores kurser skal du kunne fremvise et højest et år gammelt svømmebevis, der viser, at du kan svømme mindst 600 meter.

Turkajak

Turkajak er en motionskajak, som både kan bruges til konditionsgivende træning, men selvfølgelig også en rolig tur i solnedgangen. Turkajakken er som udgangspunkt relativt smal og kræver god balance. Vi har den dog i mange udgaver – også dem hvor balancen er nem at finde. Hvis du primært vil ro kajak for at få træning og motion så er turkajak et godt valg.

Havkajak

Havkajak er en tungere, bredere og mere stabil kajak end turkajakken. Med sin facon ridder den oven på bølgerne og er i det hele taget mere robust end turkajakken. Havkajakken har også plads til oppakning så det er muligt at tage på længere ture også med overnatning.

Hvis du primært vil ro kajak for at komme ud i naturen og med tiden måske også udfordrer dig selv i større bølger og lære at rulle, så er havkajak et godt valg.

Venteliste

Voksne (fra 18 år og op), der ønsker at deltage på et kajakkursus for begyndere i Nord kan blive skrevet på venteliste i perioden 15. november til 30. november ved at udfylde den blanket om optagelse på venteliste, som gøres tilgængelig på denne side 15. november fra kl. 12:00.

NB!
 Der sker ingen overførsel af personer på ventelisten fra det ene år til det næste. Hvis du ikke får plads eller ikke har mulighed for at deltage skal du altså igen skrive til klubbens formand i ovenstående periode.

Turkajakkursus 2021

Kurset starter i svømmehal i april måned og første kursusgang er 20. april. Derefter er der kursus hver tirsdag og torsdag aften frem til og med 1. juni, hvor der er afsluttende prøve.

NB! Der er obligatorisk deltagelse alle kursusdage. Der kan komme mindre ændringer til programmet.

Havkajakkursus 2021 - aftenhold

Vi starter i svømmehal onsdag aften d. 21. og 28. april. 

Første kursusgang er 1. maj 8:00 - 16:00.

Derefter er der kursusaften 17:30 - 20:30 alle tirsdage og torsdage frem til og med 3. juni, hvor der er afsluttende prøve. I uge 19 er der dog kursus onsdag d. 12 i stedet for torsdag.

Desuden er der heldagskursus søndag d. 16. maj og weekendtur med overnatning i telt/shelter 29. - 30. maj.

NB! Der er obligatorisk deltagelse alle kursusdage og på weekendturen. Der kan komme mindre ændringer til programmet.

Havkajakkursus 2021 - formiddagshold

Hvis du har mulighed for at være med om formiddagen, har vi i 2021 et supplerende formiddagshold.

Kurset er mandage og onsdage kl. 9:00 - 12:00. Første kursusgang er 10. maj. og derefter ca. 6. uger frem.

NB! Det er obligatorisk at deltage på alle kursusgange. Der kan komme mindre ændringer til programmet.